Etelä-Savon OmaisOiva/Pieksämäen Omaishoitajat ry
Sari Venäläinen
0401526938
pieksamaenomaishoitajat@gmail.com

Etelä-Savon OmaisOiva/Pieksämäen Omaishoitajat ry

OmaisOiva-toiminta Savonlinnan seutu

OmaisOiva-toiminta tukee omaishoitajan jaksamista tarjoamalla tietoa, ohjausta ja vertaistukea mahdollisimman lähellä kotia. Kun tarvitset eväitä omaishoitajana toimimiseen ja haluat viihtyä toisten omaishoitajien seurassa, tule mukaan. OmaisOivan eri toimintamuodoista voit valita itsellesi sopivan – tai kokeilla niitä kaikkia.

OmaisOiva kioski

Tietoa ja tukea annetaan siellä, missä ihmiset liikkuvat, esimerkiksi kauppakeskuksissa ja toreilla.

OmaisOiva kahvila

Avoimia tilaisuuksia, joissa voi kysyä omaishoidosta, tutustua omaishoitajiin ja paikallisyhdistyksen toimintaan.

OmaisOiva ryhmä

Säännöllisesti kokoontuvat omaishoitajien ryhmät sopivat kaikille, jotka kaipaavat pysyvämpää vertaisjoukkoa.

OmaisOiva OivaHetki

Henkilökohtaista keskustelutukea, kuuntelua ja yhdessä olemista. Hetki omaa aikaa. Varaa aika: Taina p. 050 597 8836, taina.turtio@gmail.com tai Mari p. 050 320 7771, mari.nykanen1@gmail.com.

OmaisOiva Ovet-valmennus®

Ryhmämuotoinen Ovet-valmennus® 16h avaa ovia omaishoitajuuteen, yhteiskunnan palveluihin, hoivatyöhön ja avustamiseen sekä omaishoitajan voimavaroihin. Ovet-valmennus® on ryhmätoimintaa, jossa käsitellään alustusten, keskustelun ja harjoitteiden avulla keskeisiä omaishoitajuuteen liittyviä asioita. Jatkuva haku, ilmoittaudu p. 040 152 6938, pieksamaenomaishoitajat@gmail.com.  

Mitä hyvinvointimessuilla ja/tai -rasteilla?

Omaishoitajien ja läheisten vertaisryhmä Sulkavalla, ti 9.11. klo 13, Sulkavan seurakuntakoti, Vilkaharjuntie 1, vierailijana sairaalapastori Jaana Paju. Osallistuminen ei edellytä yhdistysjäsenyyttä eikä omaishoidontuen saamista. Toteutetaan Sulkavan seurakunnan, SPR:n Sulkavan osaston ja Etelä-Savon OmaisOivan yhteistyöllä. Lisätietoja: Mari Nykänen, mari.nykanen1@gmail.com, p. 050 320 7771, Anne Borén p. 040 540 6738 ja  Maarit Tiimonen p. 050 588 2909.

 

Omaishoitajien ja hoidettavien Boccia Savonlinnassa, keskiviikkoisin klo 11-13, Linnalan Seniorikeskus, liikuntasali, Sotilaspojankatu 7, Savonlinna. Boccia on Petankkin kaltainen kuulapeli, joka on kehitetty sellaiseksi, että myös motorisesti rajoitteelliset kykenevät sitä pelaamaan. Boccia on loistava peli ikään ja kuntoon katsomatta. Bocciaan osallistuminen on maksutonta. Osallistuminen ei edellytä yhdistysjäsenyyttä tai omaishoidon tuen saamista. Yhteistyössä Linnalan omaishoidontuki, Savonlinnan Parkinson -kerho ja Etelä-Savon Omaisoiva.

 

Hyvinvointiwebinaari: Omaishoidon tabut – saako tästä edes puhua? ja OmaisOiva -kahvila, to 11.11. klo 17-19, Linnalan Setlementti, Sotilaspojankatu 7, Savonlinna ja Pieksämäen Omaishoitajat ry:n toimisto, Häyrisentie 2, 76100 Pieksämäki.

“Mitä ovat omaishoidon puhumattomat tabut? Mitä läheisestään huolehtiva ei saisi ääneen sanoa? Mistä aiheista omaishoidossa vaietaan? Miten vaikeista asioista voi puhua? Miten hiljaisuus rikotaan?” Webinaarissa on puhujamassa psykologi ja omaishoitaja Pirkko Lahti, Suomen mielenterveysliiton entinen, pitkäaikainen toiminnanjohtaja. Tilaisuus on tarkoitettu omaishoitajille ja kaikille läheisestään huolehtiville. Osallistumme yhdessä hyvinvointiwebinaariin, jonka jälkeen keskustelua ja kahvit. Tervetuloa mukaan! Osallistuminen on maksutonta, eikä edellytä yhdistysjäsenyyttä tai omaishoidon tuen saamista. Toteuttajina Omaishoitajaliitto, Linnalan omaishoidontuki ja Pieksämäen Omaishoitajat ry/Etelä-Savon OmaisOiva.