Kansalaistori – kohtaamispaikka Savonlinnan sairaalakampukselle


etunimi.sukunimi@sosteri.fi

YouTube

Kansalaistori – kohtaamispaikka Savonlinnan sairaalakampukselle

Kansalaistorista tulee toimintatori

Savonlinnan keskussairaalan yhteyteen rakennetaan parhaillaan uutta sosiaali- ja terveyskeskusta. Uudisrakennuksen ja sairaalarakennuksen väliin jää suuri katettu tila, johon ollaan nyt suunnittelemassa uudenlaisia toimintoja. Tilaa kutsutaan Kansalaistoriksi ja siitä tulee tärkeä linkki Sosterin asiakkaiden ja kolmannen sektorin toimijoiden välillä.

Kansalaistorista tulee kohtaamispaikka ja toimintaympäristö, jossa eri yhdistykset voivat tuoda toimintaansa näkyväksi alueen asukkaille. Paikan sijainti sairaalan ja sosiaali- ja terveyskeskuksen välissä antaa erinomaiset mahdollisuudet kytkeä kolmannen sektorin toimintaa ja palveluja Sosterin asiakkaiden palvelupolkuihin oikea-aikaisesti. Tila antaa oivat puitteet myös sairaalaympäristössä tapahtuvan, potilaille ja heidän läheisilleen suunnatun OLKA-toiminnan käynnistämiselle sekä erilaisten teemapäivien järjestämiselle.

Kansalaistorin toimintakonseptin suunnittelua viedään eteenpäin Sosterissa osana Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamaa Tulevaisuuden sote-keskus -hanketta ja mukana suunnittelussa on alueen sote-yhdistyksiä, oppilaitoksia sekä seurakunta.

Tutustu Savonlinnan uuteen sosiaali- ja terveyskeskukseen tästä linkistä (video): Uudisrakennuksen esittely 

Tutustu OLKA-toimintaan tästä linkistä: OLKA-toiminnan verkkosivut

Mitä hyvinvointimessuilla ja/tai -rasteilla?

Millaista toimintaa sinä haluaisit Kansalaistorille? Anna arvokas panoksesi Kansalaistorin kehittämistyöhön vastaamalla lyhyeen kyselyyn. Vastaukset annetaan anonyymisti. Kyselyyn pääset klikkaamalla tätä linkkiä: KYSELY Kansalaistorin kehittämiseksi