Sosterin Lasten ja nuorten yksikkö
Lasten ja nuorten yksikkö

etunimi.sukunimi@sosteri.fi
Keskussairaalantie 6, 57120 Savonlinna Keskussairaalan 3. kerros B-osa Sisäänkäynti sairaalan pääovesta ja nousu 3. kerrokseen portaita tai hissillä

Facebook
Instagram
YouTube

Sosterin Lasten ja nuorten yksikkö

LASTENTAUTIEN POLIKLINIKKA JA PÄIVÄOSASTO

Lasten ja nuorten yksikkö vastaa Sosterin alueella lasten ja nuorten erikoissairaanhoidon järjestämisestä

Polikliinisesti tutkitaan ja hoidetaan pääosin 0-16 vuotiaita lapsia ja nuoria (joissakin tapauksissa 23 ikävuoteen saakka). Ympärivuorokautista osastohoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan pääasiallisesti Mikkelin keskussairaalassa tai Kuopion yliopistollisessa keskussairaalassa. Lapsipotilaat ohjautuvat yksikköön lähetteellä ajanvarauspotilaina. Lisäksi potilaita voi tulla muilta erikoisaloilta konsultaatioina tai suoraan Lasten ja nuorten palveluluukun kautta.

Lasten ja nuorten yksikössä työskentelee  ylilääkäri Maija Tuominen, kolme sairaanhoitajaa, kaksi toimintaterapeuttia ja 1-2 osastonsihteeriä.
Yksikössä järjestetään myös konsultoivien erikoislääkäreiden vastaanottoja (lastenneurologia, lastenkardiologia, lasten endokrinologia).
Lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä fysioterapeuttien, ravitsemusterapeuttien ja psykologien kanssa. Yksikön työote on moniammatillinen.

Lastenneurologialle saapuneet lähetteet käsitellään moniammatillisessa työryhmässä. Työryhmään kuuluu lastenneurologi, toimintaterapeutti, psykologi, puheterapeutti, fysioterapeutti, toimintaterapeutti ja vammaispalvelun sosiaalityöntekijä. Usein selvittelytutkimuksia käynnistetään jo ennen lääkäritapaamista.

MUU TOIMINTA YKSIKÖSSÄ

Poliklinikkakäyntien lisäksi tehdään jalkautuvaa työtä esimerkiksi päiväkoteihin, kouluihin ja koteihin.

Toimintamme lähtökohtana on lasten, nuorten ja heidän perheiden hyvinvointi. Hoitoa suunnitellaan yksilöllisesti lapsen, nuoren ja perheen tarpeet huomioiden.

Lastentautien poliklinikka on avoinna ma -pe klo 8-15
Päiväosasto on avoinna ma-pe klo 8-15

Lasten ja nuorten toimintaterapia Sosterissa

Toimintaterapeutin vastuualueeseen kuuluu lasten- ja nuorten toimintaterapiatutkimusten toteutus. Tutkimusprosessissa on merkityksellistä yhteistyö asiakkaan lähiverkoston ja muiden yhteistyötahojen kanssa asiakkaan kokonaistilanteen hahmottamiseksi. Tutkimuksen perusteella laaditaan yksilöllinen suositus asiakkaan mahdollisesta jatkokuntoutuksesta.

Katso esittely lasten ja nuorten toimintaterapiasta oheisesta linkistä

https://youtu.be/B37anBGHcZ4