Mikkelin kriisikeskus

015 214 401
kriisikeskus@mikkelinkriisikeskus.fi
Porrassalmenkatu 19 B 31

Mikkelin kriisikeskus

Älä epäröi hakea ammattilaisen apua,

kun elämä koettelee ja tuntuu,

ettet selviydy yksin tai edes ystävän tuella.

Älä jää yksin.

 

Tukea ja apua Etelä-Savossa

Mikkelin kriisikeskus tarjoaa lyhytkestoista keskusteluapua ja tukea silloin, kun olet kohdannut vaikeita asioita ja tuntuu, etteivät omat voimasi yksi riitä. Asiakkaan kokemus tuen tarpeesta on työskentelymme lähtökohta. Vastaanotolle voit tulla yksin, puolison kanssa tai perheenä. Lähetettä ei tarvita. Keskustelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Voit halutessasi asioida nimettömästi. Mikkelin kriisikeskuksen asiakkaaksi voivat tulla Hirvensalmen, Juvan, Kangasniemen, Mikkelin, Pertunmaan sekä Puumalan asukkaat. Mikkelin kriisikeskusta ylläpitää MIELI Etelä-Savon Mielenterveys ry ja toimintaa rahoittavat Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA), sekä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Essote).

Keskusteluapua myös valtakunnallisessa Kriisipuhelimessa ja verkossa.

 

Keskusteluapua ryhmissä

Mikkelin kriisikeskus järjestää ammatillisesti ohjattuja vertaistukiryhmiä traumaattisia tapahtumia ja vaikeita elämäntilanteita kohdanneille ihmisille. Vertaistukiryhmässä voit tavata samankaltaisessa tilanteessa olevia sekä jakaa tunteitasi ja kokemuksiasi luottamuksellisesti ammattilaisten ohjaamissa ryhmätapaamisissa. Ryhmissä sinulla on mahdollisuus löytää lisää voimavaroja ja vahvistaa niitä vertaistuen avulla. Osallistuminen on maksutonta.

 

Haluatko vapaaehtoiseksi?

Haluatko toimia vapaaehtoisena tukihenkilönä Valtakunnallisessa kriisipuhelimessa tai verkkokriisikeskuksessa? Vapaaehtoisena voit edistää välittämisen kulttuuria, kulkea rinnalla ja tukea toista ihmistä sekä oppia uutta, osallistua ja vaikuttaa mielenterveyttä ylläpitävään toimintaan. Tarjoamme mukavan yhteisön, johon tulla mukaan, kuulua ja tehdä yhdessä hyvää. Koulutuksiin on jatkuva haku.

 

”Annan vähän aikaani,

mutta merkitys toiselle voi olla käänteentekevä.”

-vapaaehtoinen päivystäjä-

”Puhelun kulkiessa on ihana huomata soittajan olon paraneminen.”

-vapaaehtoinen päivystäjä-

 

Ajankohtaista

Huolituoli on Mikkelin kriisikeskuksen jalkautuva keskusteluavun muoto, johon ei tarvita erillistä ajanvarausta. Huolituoliin voi tulla keskustelemaan elämän kaikenkokoisissa mietteissä ja huolissa. Huolituolin päivystys Omatorin tiloissa keskiviikkoisin klo 10-12.

Mikkelin kriisikeskus on yhtenä osatoteuttajana Apua Ajoissa! – hankkeessa. Hankeen pääviestin ”aavista, puutu ja uskalla auttaa” kantavana ajatuksena on, että kaikki ihmiset uskaltaisivat ottaa puheeksi kysymällä ihmiseltä suoraan, onko hänellä itsetuhoisia ajatuksia. Olennaisessa osassa on myös levittää tietoutta siitä, mistä saa nopeasti hankittua apua itselle tai läheiselle.

 

Ajanvaraus

Mikkelin kriisikeskuksen vastaanotto on avoinna ajanvarauksella ma-pe klo 9-18. Ajanvarauksen voi tehdä numerosta 015 214 401 arkisin klo 9-14 tai sähköpostilla kriisikeskus(at)mikkelinkriisikeskus.fi

 

”Kriisi ei ole sairaus, josta tulee parantua,

vaan elämää, joka on elettävä” -Outi Ruishalme-

Mitä hyvinvointimessuilla ja/tai -rasteilla?