Savonlinnan Seudun Muistiyhdistys ry
Puheenjohtaja Aulikki Tikkanen
050 598 2411
aulikki.tikkanen@muistiyhdistys.com
Keskussairaalantie 4 6krs., 57120 SAVONLINNA

YouTube

Savonlinnan Seudun Muistiyhdistys ry

Savonlinnan Seudun Muistiyhdistys ry on muistisairaiden ihmisten ja heidän läheistensä potilas- ja omaisjärjestö. Tämän lisäksi palvelemme kaikkia muistista ja aivoterveydestä kiinnostuneita.

Kattojärjestömme on Muistiliitto ry. Muistiliiton jäsenyhdistykset muodostavat kattavan verkoston, joka palvelee muistisairaita ihmisiä ja heidän läheisiään sekä kaikkia muistista ja muistisairauksista kiinnostuneita.

Ottamalla meihin yhteyttä saat tietoa muistista, muistisairauksista sekä toiminnastamme paikallistasolla. Toiminta-alueemme muodostuu Itä-Savon sairaanhoitopiirin kunnista.

PÄIVÄPAIKKA MARIA

Päiväkuntoutustoiminnan keskeinen tehtävä on tukea muistisairaan kotona asumista mahdollisimman pitkään. Muistisairaan läheisten tukeminen ja heidän kanssaan tehtävä yhteistyö on myös tärkeä osa päiväkuntoutusta.

Tarjoamme:

  • kumppanuutta
  • ryhmäkuntoutusta
  • muistikuntoutusta
  • toiminnallisia ryhmiä
  • virkistystoimintaa
  • aamupalan, lounaan ja iltapäiväkahvin

Päiväpaikka Maria on avoinna ma–to klo 8–16 ja pe klo 8–15.30.

AIVOTREENIRYHMÄT

Kiinnostaisiko Aivotreenit hyvässä porukassa? Oletko joskus miettinyt miten voit vaikuttaa omaan aivoterveyteesi? Aivotreeni -kurssilla saat tietoa muisti- ja ajattelutoiminnoista sekä vinkkejä aivoterveellisen elämäntavan tueksi.

Ryhmät kokoontuvat 1 x viikossa 10 – 12 viikon ajan. Ryhmäkerran kesto 2 tuntia. Ryhmät kokoontuvat Savonlinnassa, Sulkavalla, Rantasalmella, Enonkoskella, Punkaharjulla, Kerimäellä ja Savonrannalla.

VAPAAEHTOISTYÖ

Kiinnostaako vapaaehtoistyö? Tule mukaan mielekkääseen ja innostavaan toimintaan muistisairaiden ja heidän läheistensä pariin!

Koulutamme ja perehdytämme kaikki vapaaehtoisemme. Tarjoamme vapaaehtoisille henkilökohtaista tukea, vertaistukea, virkistystä ja koulutusta sekä tarvittaessa työnohjausta. Vapaaehtoiset ovat vakuutettuja toimiessaan heille annetuissa tehtävissä.

Vapaaehtoisemme tekevät tärkeää työtä muistisairaiden ja omaisten hyväksi. Vapaaehtoisten antama aika sekä työpanos ovat arvokas lisä täydentäen ammattilaisten tekemää työtä. Päämäärä kaikilla toimijoilla on yhteinen: muistisairaan ja hänen läheistensä elämänlaadun parantaminen.

Voit toimia monin eri tavoin, omien vahvuuksiesi ja työpanoksesi mukaan! Voit olla mukana “popup” -tyyppisesti kerran vuodessa esim. retkillä tai mukanaolosi voi olla säännöllisempää esim. kerran kuukaudessa tapahtuvaa.

Mitä hyvinvointimessuilla ja/tai -rasteilla?

Savonlinnan Seudun Muistiyhdistys ry
Keskussairaalantie 4, 57120 SAVONLINNA
puhelin: puheenjohtaja Aulikki Tikkanen p. 050 598 2411
sähköposti: aulikki.tikkanen@muistiyhdistys.com

Päiväpaikka Maria
Päiväpaikka Marian asiakkaaksi pääsee soittamalla p. (015) 533 401.
sähköposti: maria@muistiyhdistys.com

Aivotreeniryhmät
Lisätietoja ryhmistä p. 050 433 6874.

Vapaaehtoistyö
Klikkaa linkkiä ja täytä lomake, niin otamme yhteyttä! Lomakkeen täyttö ei sido sinua vielä mihinkään vaan olemme yhteydessä sinuun ja voimme keskustella mikä olisi sinulle sopiva tapa toimia vapaaehtoisena. https://www.muistiliitto.fi/fi/tuki-ja-palvelut/muistiyhdistys-lahellasi/muistiyhdistykset/savonlinnan-seudun-muistiyhdistys/tule-vapaaehtoiseksi

Voit olla myös yhteydessä suoraan Savonlinnan Seudun Muistiyhdistys ry:n työntekijöihin.