Savonlinnan uusi sosiaali- ja terveykeskus


etunimi.sukunimi@sosteri.fi

YouTube

Savonlinnan uusi sosiaali- ja terveykeskus

UUDISRAKENNUS

Savonlinnaan valmistuu uusi sosiaali- ja terveyskeskus. Uudisrakennus nousee sairaalarakennuksen yhteyteen. Uudisrakennukseen siirtyvät palvelut vanhalta Savonlinnan pääterveysasemalta sekä joitain palveluja sairaala-alueen muista rakennuksista. Uudisrakennus mahdollistaa asiakkaalle saumattomasti palvelut samalta kampukselta

HYÖDYT

  • nykyistä sujuvampi yhteistyön perusterveydenhuollon, sosiaalitoimen ja erikoissairaanhoidon välillä
  • eri ammattilaisten osaamisen joustava hyödyntäminen ja liikkuminen
  • logistiikkahyödyt
  • asiakkaiden liikkuminen eri yksiköiden välillä helpottuu

Uusissa, ajanmukaisissa tiloissa ovat henkilökunnan sosiaalitiloja sekä kokoustiloja. Katettu sisäpiha uudisrakennuksen ja sairaalarakennuksen välillä mahdollistaa uudenlaisen yhteistoiminnan järjestämisen. 

Tilaan ollaan suunnittelemassa yhdistysten ja asiakkaiden kohtaamispaikkaa, niin kutsuttua Kansalaistoria. Kansalaistorilta sote-palvelujen asiakas voi saada sujuvasti tietoa ja ohjausta kolmannen sektorin palveluihin suoraan eri yhdistysten toimijoilta. Tilassa voidaan järjestää erilaisia neuvonta- ja ohjaustapahtumia ja se toimii erinomaisena ympäristönä OLKA-toiminnalle. 

Voit lukea OLKA-toiminnasta tästä.

KÄYTTÖÖNOTTO

Uudisrakennuksen käyttöönotto on huhtikuussa 2022. Käyttöönoton jälkeen vanha pääterveysasema poistuu käytöstä. 

Tutustu sivun alareunassa olevalta videolta tarkemmin Savonlinnan uuden sosiaali- ja terveyskeskuksen tiloihin ja toimintoihin.

Mitä hyvinvointimessuilla ja/tai -rasteilla?